EDUCAŢIE & SOCIETATE

 

MANIFESTO PENTRU NOBLETE

 
 
 

Noblete.
Rafinament.
Statornicie.
Eleganta.
Istorie.
Sarm.
Cutezanta.


 
 

Termenul de societate retine conotatii diverse si inglobeaza o serie de concept si valori astfel incat poate insemna atat de multe, si totusi atat de putin. Fiecare din noi, constient sau nu, este un membru individual si definit al societatii.
Societatea nobila nu ii mai implica numai pe detinatorii de titluri, sau grupurile de familii a caror longevitate le recomanda ca fiind reprezentanti ai bunelor practice. Societatea nobila presupune un grup de oameni cultivati, al caror pasiuni si intreprinderi duc mai departe bunul-simt, bunul gust si buna atentie la detalii. Sunt cei pentru care eticheta este regina.

ps001

Nicolas, Adina, Georges si Colette la Restaurant in Baneasa.

 
 
 

PREMISELE SOCIETATII NOBILE

 
 

 
 
1. Buna crestere
2. Educatie
3. Cultivarea permanenta a bunului gust
4. Ratiune
5. Arta conversatiei
6. Cunostiinte de literature
7. Moralitate
8. Stapanire de sine
9. Ospitalitate
10. Bune maniere
11. Eleganta
 
 

 
 

Eleganta emotiilor presupune un nivel asumat de educatie, de principii si de convivialitate. Insusirea acestora intr-o perioada marcata de tehnologie, comprimarea timpului si neglijenta sinelui, atrag actiuni percepute drept eforturi. Nimic mai fals! Intoarcerea la respectul de sine va conduce la o dezvoltare armonioasa si coerenta a constientului si sub-constientului. Respectul pentru gastronomie si nutritie implica o viata mai lunga si mai fericita.

 
 
Veritabila Oda a Rasfatului.

 
Vorba si portul sa fie tihnite caci doar asa se poate odihni si sufletul in oceanului de vedeata desfasurat in fata turistului de la balconul conacului.
 
 
 

Directia pe care Conacul Polizu in integritatea sa, incearca sa o abordeze, implica imbunatatirea cunostiintelor membrilor societatii prezente, dar si procesul de continua invatare la care trebuie sa fim supusi integral. Valorile promovate de Conacul Polizu au la baza simplitatea si eleganta Ghiculestilor readuse la viata prin natura, bucate si licori, materiale veritabile si bun simt nastrusnic.

 
 
 
 

Oaspetii nostri sunt invitati sa urmareasca desfasurarea evenimentelor organizate la Conac si sub patronajul Nobletei Romanesti pentru a se infuza cu bine intreg.