GASTRONOMIE NOBILĂ

 

Gazda desavarsita, Alexandrina Polizu isi servea oaspetii cu delicate preparate romanesti, frantuzesti ori nemtesti, gatite utilizand in principal ingrediente crescute pe domeniul conacului, sau vanate de ilustrii boieri. Respectul acordat ingredientelor, specific vremii, facea ca mesele organizate sa fie adevarate oaze de bucurii si rasfat. Meniurile erau adecvate ocaziilor, anotimpului si invitatiilor. Bunele maniere, stricte, completau cadrul elegant.

r_m001
 
 
 

Gastronomia nobila pune accentul pe relatia dintre oaspeti si cultura actuala, intre ingredientele autentice si descoperirea traditiilor, sau redescoperirea lor. Pe gust, experimente, si reinterpretari. De aici porneste valorificarea bucatelor si licorilor aristocratice, in varianta lor moderna.

 
 
 
03

Pentru asta, studiem cartile de bucate vechi, folosite chiar de Alexandrina Polizu, ne inspiram din traditia preparatelor moldovenesti, din povestile Dnei Ina, respectam ingredientele, si folosim utilaje profesioniste. Toate pentru a oferi un suflu nou, nobil, demn de o istorie bogata.
Frumusetea neuitata a gradinilor de zarzavat, a urdei proaspete, a siropurilor din copilarie si a cozonacului de casa.

 
 
 
In jurul preparatelor noastre exista dans, teatru, arhitectura, literatura, muzica, sculptura, si pictura.
Astfel ca gastronomia devine la Conacul Polizu a opta arta.
 
 
 
Arta traiului tihnit.
Arta hranei.
Nobletea ingredientelor.
 
 

Nobletea ingredientelor noastre

Retetele noastre

Chef Radu Serban & Echipa

Galeria Bucatelor Nobile