Moldova

 
De Moldova ma simt legat prin toate fibrele mele. Legatura mea cu pamantul, cu cerul, si apele Moldovei nimic nu o poate deznoda. In molcomul peisaj moldovean, printre oamenii cuviinciosi, de discrete nobleta sufleteasca ai acestei blagoslovite provincii, ma simt ca in cel mai prielnic mediu.
George Enescu
 
 
 
 

În sensul acelor de ceasornic, Moldova se învecinează la vest cu Transilvania şi Maramureşul, la nord-vest cu Galiţia, la nord şi nord-est cu Podolia, la est cu Edisanul, la sud-est cu Marea Neagră, iar la sud cu Dobrogea şi Muntenia. Regiunea Moldova este alcătuită din următoarele judeţe: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Suceava.

 
 
 

Prin această regiune au trecut multe popoare migratoare: hunii, slavii, avarii, bulgarii, iaşii, hazarii, maghiarii, pecinegii, cumanii şi tătarii fiecare lansând moştenire părţi din cultură, tradiţiile şi influenţele lor lingvistice. Moldovenii se trag din triburile daco-getice românizate. Perioada de ocupaţie română a Daciei (Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi Bugeacul) a creat o nouă cultură prin românizarea de către coloniştii români a populaţiei locale. Aceste dovezi se pot vedea si la situl arheologic de la Cucuteni.

pm005
 
 
 
 

Astazi, Moldova este o regiune plina de istorie cu lacase de cult, muzee, peisaje ce iti taie rasuflarea, trai autentic si maniere proaspete. Este regiunea in care te gasesti, te regasesti, si iti pui bazele unui suflet stilat.