Renovarea Conacului

 

In ciuda aerului nobil, timpul nu are niciodata rabdare. In anul 1946 conacul si domeniul au cazut prada regimului communist. Pana in 2006 acestea au suferit degradari inimaginabile. In aceasta perioada conacul a deservit unor diverse forme de administratie comunista: baraca militara, CAP, IAS, ferma pomicola. 24560 de volume apartinan familiei au fost arse, toate piesele de mobilier au fost fie distruse fie furate, peretii si usile au fost ponegrite, iar toate decoratiunile dee arhitectura au fost aruncate.

p010
 
 

Din fericire, pe 11 Ianuarie 2006, conacul a fost introdus intr-un amplu process de renovare, ce a durat vreme de cinci ani. Procesul a fost inceput de Irina-Ioana Riscutia, mostenitoarea de drept a conacului si a domeniului, ajutata fiind la fiecare pas de antreprenorul si vizionarul Constantin Stefanuca. Cei doi au adus la viata unul din putinele conace inca in picioare din Romania. Cele mai mici detalii au fost luate in considerare pentru ca cladirea si parcul sa fie readuse la forma initiala.

Potrivind confortul si luxul atmosferei sfarsitului de secol XIX cu necesitatile turistului modern nobil, Conacul Polizu reprezinta acum o destinatie sarmanta. Domeniul are 19 camere, mobilate si decorate in stilul neoclassic, cu elemente ale secolului XVIII – XIX. Crama ofera toate dotarile necesare organizarii unor degustari de vinuri, petreceri private si alte activitati. Tuturor acestora, adaugam adoratia gradinii pline de emotii si o sala de evenimente spatioasa si eleganta.

 
p011
 

Mai mult decat ranguri, mai mult decat blazon, mai mult decat neamuri vechi si istorii remarcabile.
Noblete.